top of page
Untitled design (3).jpg

Misija

Pridružite se

misijonarski izkušnji

Postanite pripravnik

Misijonarska izkušnja

Podprite

misijonarja

Kratkoročna misijonarska potovanja

Ekipa Mozaika poskuša organizirati misijonarsko potovanje predvsem med našimi balkanskimi sosedi. Osemkrat smo že bili v Makedoniji. Eno potovanje nameravamo imeti spomladi in eno jeseni. Pretekle ekipe so sodelovale pri delu z lokalno cerkvijo, v romskih vaseh, opravljale ulično evangelizacijo, služile so beguncem v centru za priseljevanje, pomagale pri različnih projektih, gradnji, čistilnih akcijah. Namen je povezovanje s cerkveno skupnostjo, učenje od njih in spodbujanje tamkajšnjih ljudi.

Naš cilj je preobrazba - postati, ne le delati. Zato poudarjamo učenje o kulturi, običajno poskrbimo za predstavitev zgodovine in njihovega konteksta ter se osredotočamo na podporo in služenje našim gostiteljem, ne pa na svoje lastne projekte. 

 

  • Usposabljanje pred misijonarskim potovanjem.

  • Načtovanje misijonarskih dejavnosti.

  • Organizacija prevoza, hrane in nastanitve.

  • Ocena misijonarskega potovanja po vrnitvi domov.       

Makedonija

Republika Severna Makedonija je svojo neodvisnost razglasila leta 1991 kot ena od naslednic Jugoslavije. Severna Makedonija ima  2.02 milijona prebivalcev, 64,17% so Makedonci, 25,17% Albanci, 3,5% Turki, 2,66% Romi, preostale manjšine pa sestavljajo Srbi, Bosanci in druge etnične skupine.

 

Čeprav so bili pod vladavino Turkov, se ima 70% Makedoncev za pravoslavce.  Obstaja le majhno število evangelijskih kristjanov. Prve protestantske cerkve so osnovali baptisti in metodisti v začetku 20. stoletja.

Makedonija ima zelo bogato zgodovino, ljudje so topli in prijazni, hrana pa je odlična. Z veliko priložnostmi za službo za Boga je to odlična država za obisk.

 

   

macedonia.jpg
Flag_of_Macedonia_1.png

Bosna in Hercegovina

Bosna in Hercegovina ima 3.4 milijona prebivalcev, to število je upadlo s 4.3 milijona v letu 1991. Bosno sestavljajo tri glavne skupine ljudi: Bošnjaki, ki so muslimani, Srbi, ki so pravoslavci in Hrvati, ki so katoliki. Gospodarstvo je bilo zaradi vojne v letih 1991-1996 opustošeno in veliko Bosancev je zapustilo svojo državo v iskanju priložnosti za službo, kar predstavlja velik izziv za celoten narod.

 

Evangelijski kristjani so zelo majhen del prebivalstva, vendar pa je nekaj zelo zvestih Božjih služabnikov, ki služijo majhnim, a živahnim in rastočim cerkvenim skupnostim v tem narodu.

Črna gora

Črna gora ima približno 620.000 prebivalcev, majhen, a rastoči narod. Velika večina prebivalstva je slovanskega izvora in je po veroizpovedi pravoslavna. Črna gora je najbolj  poznana po vsem svetu kot turistična destinacija zaradi svojih izjemno lepih plaž. 

Prva evangelijska cerkev je bila ustanovljena leta 1996 v Podgorici, da služi narodu in majhne službe za Boga počasi napredujejo.

bridge-Neretva-River-Bosnia-and-Herzegov
bosnia-herzegovina.jpg
Montengro.jpg
montenegro_flag.png
Pripravniška izkušnja

Pripravnik v osrednji ali vzhodni Evropi

Team work

Pri Mozaiku omogočamo možnost pripravništva od 2 do 16 mesecev. 

Ta pripravništva so zelo specifična in so organizirana za tiste, ki iščejo priložnost za služenje ali se odločajo, kje bi želeli delovati dolgoročno kot misijonarji. 

 

Pripravništvo

  • Učenje jezika.

  • Priložnost delati skupaj v izgrajevanju odnosov z lokalnimi cerkvami.

  • Pripravnik bo imel na kraju pripravništva tudi mentorja.

  • Spoznavanje zgodovine, ozadja, trenutnih izzivov in priložnosti za služenje v prihodnosti.

Prijava

  • Tovrstna izkušnja je omogočena zgolj kvalificiranim kandidatom, ki imajo priporočila in si  sami poiščejo finančno podporo. 

  • Prijavite se tako, da pošljete sporočilo po elektronski pošti, nato bomo z vami opravili intervju preko spleta.

 

Podprite misijonarja

Postanite partnerji skupaj z nami v podpiranju misije

Pri Mozaiku si prizadevamo zbrati skupino partnerjev za podporo lokalnih in mednarodnih služb za Boga v Sloveniji in na področju Balkana. S povezovanjem s temi misijonarji in s podporo v molitvi in s finančnimi prispevki ste partner za pozitivne spremembe.

Pray Scripture.jpg
financial-partners.jpg

Postanite partner v molitvi

Želimo vzpostaviti molitveno ekipo za podporo našim misijonarjem in službam za Boga, ki jih opravljajo. 

Postanite partner s finančnimi prispevki

Vsi Božji delavci in službe za Boga potrebujejo za svoj obstoj in delovanje finančna sredstva, da bi lahko bili učinkoviti. Želimo sestaviti skupino podpornikov, ki bodo to pomagali uresničiti.

bottom of page